Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο Circle to Search

Το να βλέπω κάτι στην οθόνη του τηλεφώνου μου για το οποίο θέλω να μάθω περισσότερα είναι σύνηθες φαινόμενο και η Google θέλει πάντα να διευκολύνει την πρόσβαση στην Google. Και έτσι έχουμε το Circle to Search, έναν νέο τρόπο αναζήτησης πληροφοριών σε κινητές συσκευές.

Η ιδέα είναι αρκετά απλή – και στην πραγματικότητα, η απλότητα είναι το κύριο σημείο πώλησης. Σε ένα βίντεο, η Samsung (που κατασκευάζει ένα από τα τηλέφωνα που έχουν αυτήν τη δυνατότητα) δίνει το παράδειγμα κάποιου που βλέπει μια πορτοκαλί λάμπα σκύλου σε μια εικόνα και αντί να εκτελέσει μια αναζήτηση κειμένου που περιγράφει αυτό που κοιτάζει, ανακαλύπτει μπορούν απλώς να κυκλώσουν τη λάμπα με το δάχτυλό τους για να λάβουν σπίρτα από τον ιστό.

Οι αγορές είναι η προφανής περίπτωση χρήσης εδώ, αλλά μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε φυτά και ζώα, να αναζητήσετε λέξεις και να βρείτε το περιεχόμενο για οτιδήποτε βλέπετε — με άλλα λόγια, οτιδήποτε μπορεί να είναι μια αναζήτηση Google.

Ωραίο, σωστά; Ναι, είναι — εάν έχετε τη σωστή συσκευή.

Το Circle to Search ανακοινώθηκε κατά την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S24 στα μέσα Ιανουαρίου και είναι διαθέσιμο στα Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus και Galaxy S24 Ultra. Από τα τέλη Ιανουαρίου, ήρθε και στα Google Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Ας ελπίσουμε ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε άλλα τηλέφωνα Android στο μέλλον, αν και δεν θα στοιχηματίζαμε σε τίποτα που θα κυκλοφορήσει πριν από το 2023.

Εάν χρησιμοποιείτε Android με κουμπιά πλοήγησης, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης (τον κύκλο) για να ξεκινήσετε το Circle to Search. Εάν χρησιμοποιείτε χειρονομίες για πλοήγηση, πατήστε παρατεταμένα τη λαβή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία.

Την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μια εισαγωγική οθόνη που εξηγεί πώς λειτουργεί η δυνατότητα. Παρακέντηση Δοκίμασέ το τώρα, και είστε έτοιμοι να πάτε. (Σε επόμενες αναζητήσεις, αυτή η οθόνη δεν εμφανίζεται.)

Παρά το όνομα αυτής της δυνατότητας, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κυκλώσετε κάτι για να βασίσετε μια αναζήτηση σε αυτό. Μπορείτε να σύρετε μια γραμμή κατά μήκος της (εύχρηστη για κείμενο), μπορείτε να γράψετε πάνω της ή μπορείτε απλώς να την αγγίξετε και να αφήσετε τους έξυπνους τεχνητές νοημοσύνης του Android να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι προσπαθείτε να επιλέξετε. (Τις περισσότερες φορές, είναι αρκετά ακριβές.)

Εάν έχετε το Samsung Galaxy S24 Ultra, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το S Pen αντί για το δάχτυλό σας. Θα παρατηρήσετε λαβές γύρω από οτιδήποτε έχετε επιλέξει και μπορείτε να τις πατήσετε και να τις σύρετε αν θέλετε να επεκτείνετε ή να συρρικνώσετε την επιλογή αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη θυμίζουν πολύ αυτό που λαμβάνετε με το Google Lens — στην πραγματικότητα, από όσο μπορώ να πω, το Circle to Search είναι απλώς ένας πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στην οπτική αναζήτηση που είναι διαθέσιμη στο Google Lens. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε περισσότερα αποτελέσματα και πατήστε σε ένα αποτέλεσμα για να το δείτε στον ιστό.

Αφού καταλάβετε τα βασικά, μπορείτε να προσθέσετε στις αναζητήσεις σας επιπλέον περιεχόμενο. Τα αναδυόμενα αποτελέσματα έχουν μια γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος: πατήστε εδώ για να πληκτρολογήσετε ένα επιπλέον ερώτημα (ή πατήστε το εικονίδιο μικροφώνου για να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας).

Μπορείτε λοιπόν να ρωτήσετε “Τι μπορώ να το βάλω;” για ένα καρύκευμα (το παράδειγμα της Google) ή ρωτήστε “Γιατί αυτό είναι trend;” ή “Σε ποια χώρα βρίσκεται αυτό;” Είναι ένας χρήσιμος τρόπος δημιουργίας αναζητήσεων που είναι λίγο πιο περίπλοκες από την απλή αναζήτηση σε μια εικόνα.

Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε ακόμα, όσο μπορώ να καταλάβω, είναι να επιλέξετε πολλά στοιχεία στην οθόνη και στη συνέχεια να τα συγκρίνετε ή να εκτελέσετε πολλές αναζητήσεις ταυτόχρονα. Επιπλέον, ορισμένα από τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τυχαία, ανάλογα με την ποιότητα της επιλογής σας και πόσες άλλες παρόμοιες εικόνες υπάρχουν στον Ιστό.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται σαν μια πραγματικά χρήσιμη προσθήκη στο Android. Η πραγματική ομορφιά του είναι ο τρόπος που λειτουργεί πάνω από άλλες εφαρμογές: μια λεζάντα στο Instagram, για παράδειγμα, ή μια εικόνα ιστοσελίδας ή ένα έργο τέχνης σε ένα podcast. Αν η εν λόγω εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε κείμενο ή να αποθηκεύσετε εικόνες, δεν έχει σημασία.

Για να κλείσετε το Circle to Search, πατήστε στο X στην επάνω αριστερή γωνία. Πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και θα έχετε επιλογές για να δείτε το ιστορικό αναζήτησης Google (σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες) και να διαγράψετε τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησής σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *