Το μόνο που θέλω είναι η εφαρμογή NJ Transit να μην είναι χάλια

Τον περασμένο μήνα, αντάλλαξα το γελοίο ενοίκιο μου στη Νέα Υόρκη για μια πιο προσιτή ζωή στο Hackensack του Νιου Τζέρσεϊ. (Ναι, με πήραν όλα τα λεφτά μου.) Πολλοί από τους φίλους μου που είχαν μεταναστεύσει στο Τζέρσεϊ με προειδοποίησαν για την εφαρμογή NJ Transit. Δεν είναι καλό, είπαν. Δεν τους πήρα πολύ στα σοβαρά. Σφυρηλατήθηκα στις πυρκαγιές του διαρκώς κατεστραμμένου ιστότοπου της Μητροπολιτικής Αρχής Συγκοινωνιών περίπου το 2001. Μετά από μια επταετία στο Τόκιο πλοηγώντας στο δαιδαλώδες σύστημα μετρό και λεωφορείων του Τόκιο, ποια εφαρμογή δημόσιας συγκοινωνίας θα μπορούσε ποτέ να με μπερδέψει;

Ανοίγοντας την εφαρμογή NJ Transit, βομβαρδίσθηκα με περισσότερα μενού από όσα ήξερα τι να κάνω. Τίποτα δεν ονομάζεται ομοιόμορφα. Η πλοήγηση εφαρμογών είναι μια κούκλα matryoshka από κακώς οργανωμένες καρτέλες. Θα θέλατε να προτιμάτε τη διεύθυνση του σπιτιού και της εργασίας σας στο Trip Planner; Συγνώμη. Θα πρέπει να το γράφετε κάθε φορά. (Επίσης, όλες οι προτάσεις διαδρομής του Trip Planner είναι τρομερές. Η πιο γρήγορη διαδρομή θα έπρεπε ποτέ δεν εμπλέκονται παίρνοντας ένα τρένο για ένα λεωφορείο για ένα τρένο για ένα λεωφορείο.)

Κάθε φορά που πίστευα ότι είχα καταλάβει τα πάντα, η εφαρμογή έριχνε ένα άλλο curveball που με άφηνε να χαζεύω πιο δυνατά από τον Captain Picard. Για παράδειγμα, ήθελα να δω ένα πρόγραμμα και μια λίστα με όλες τις στάσεις στο νέο μου δρομολόγιο του λεωφορείου με τη σειρά. Είναι μια αρκετά απλή ερώτηση. Πήγα να βρω το πρόγραμμα για το τέσσερις σταματά κοντά στο σπίτι μου και κανένα από αυτά δεν αναγράφεται. Στη λειτουργία παρακολούθησης λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να προβάλετε μια λίστα μόνο με αλφαβητική σειρά. Δεν πειράζει αν βρίσκεσαι στην ίδια διαδρομή για χρόνια. Αλλά κάθε φορά που είμαι νέος σε μια περιοχή, νιώθω λιγότερο άγχος αν έχω μια αίσθηση του πού ήταν η στάση μου σε σχέση με τους άλλους.

a:hover]:text-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black dark:[&>a:hover]:text-gray-bd dark:[&>a:hover]:shadow-underline-gray [&>a]:shadow-underline-gray-63 dark:[&>a]:text-gray-bd dark:[&>a]:shadow-underline-gray”>Στιγμιότυπο οθόνης: Victoria Song / The Verge

Αφού ούρλιαξα σε ένα μαξιλάρι, βρήκα μια λύση. Εάν κάνετε μεγέθυνση αργά στον χάρτη παρακολούθησης λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να αναζητήσετε προσεκτικά τις στάσεις πριν και μετά τη δική σας. Αν πατήσετε τη στάση τόσο απαλά, μπορείτε να μάθετε το όνομα και τα λεωφορεία που φτάνουν την επόμενη ώρα. Απλώς μην πηγαίνετε πολύ γρήγορα διαφορετικά η εφαρμογή θα διακοπεί.

Η χρήση της εφαρμογής NJ Transit δεν είναι τόσο κακή για τα τρένα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές εμπειρίες στην ίδια εφαρμογή. Η χρήση του για το λεωφορείο είναι σαν να περνάς μπροστά από έναν ελαφρώς στραβό πίνακα, να τον ισιώνεις και να βρίσκεις την επόμενη μέρα ότι είναι ξανά στραβός. Μερικές μέρες, η εφαρμογή λειτουργεί καλά όταν σαρώνω το εισιτήριό μου. Άλλοι, καταλήγω αργά παρόλο που φεύγω νωρίς, επειδή ο οδηγός πρέπει να εξηγήσει υπομονετικά πώς να κρατά το τηλέφωνό σας, ώστε ο νέος αναγνώστης να μπορεί να σαρώσει σωστά την εφαρμογή. Όταν κατευθύνομαι προς το γραφείο, χρησιμοποιώ τώρα τους Χάρτες Google και το Citymapper για να καταλάβω την πιο γρήγορη διαδρομή και το NJ Transit για να αγοράσω το εισιτήριό μου και να δω πότε το λεωφορείο έρχεται στη στάση μου. Στο δρόμο για το σπίτι, πρέπει να προσθέσω μια τρίτη εφαρμογή στη μίξη, επειδή η εφαρμογή NJ Transit δεν περιλαμβάνει πληροφορίες πύλης για τον τερματικό σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής. Αυτό είναι άσκοπα βαρετό για μια βόλτα που δεν θα έπρεπε να είναι τόσο περίπλοκη.

Και δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Παρά το γεγονός ότι ο χάρτης του μετρό του Τόκιο μοιάζει με έναν εφιαλτικό ιστό, η μετακίνηση είναι εξαιρετικά εύκολη — ακόμα κι αν δεν μιλάτε καθόλου ιαπωνικά. Χρησιμοποίησα τον ιστότοπο Norikae Annai όσο ζούσα εκεί. Ο ιστότοπος είναι λίγο ακατάστατος (πολλοί ιαπωνικοί ιστότοποι είναι), αλλά σκέφτεστε πού βρίσκεστε και πού κατευθύνεστε, χρόνο και διάφορες επιλογές όπως αν προτιμάτε τρένα express ή τοπικά τρένα, ναύλο και αν κάνετε στάση / περνώντας από οποιουσδήποτε σταθμούς σημείων διαδρομής. Παρουσιάζει μερικές επιλογές διαδρομής με βάση το ποια είναι η ταχύτερη, η ευκολότερη ή η φθηνότερη. Αν θέλετε ένα χρονοδιάγραμμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο σταθμό σας. Υπάρχει ένας χάρτης διαδρομής για ολόκληρο το σύστημα του μετρό, εάν προτιμάτε να βλέπετε τις πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι απλώς ο ιστότοπος / η εφαρμογή που μου αρέσει, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις υψηλής ποιότητας.

1/4

1/4

Αλλά δεν ζητάω καν από το NJ Transit να ανέβει τόσο σκληρά. Αυτήν τη στιγμή, χρειάζομαι τρεις εφαρμογές (Google Maps, Citymapper και NJ Transit) και ένα PDF με σελιδοδείκτη για να οδηγήσω ένας λεωφορείο. Θα συμβιβαζόμουν με μια αξιοπρεπή εφαρμογή όπως το NYC Ferry. Χρειάζονται δύο δευτερόλεπτα για να πατήσετε μια διαδρομή, να βρείτε τη στάση σας και έναν πίνακα με τις ώρες αναχώρησης όλης της ημέρας και τις εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να αγοράσετε εύκολα τα εισιτήριά σας. Δεν πρόκειται να κερδίσει βραβεία, αλλά επίσης δεν θα ενέπνεε ποτέ ένα πλατό σαν αυτό. Θα ήμουν επίσης εντάξει αν μπορούσα απλώς να πατήσω για να πληρώσω παντού και απλώς να χρησιμοποιήσω τους Χάρτες Google ή το Citymapper για να καταλάβω τα υπόλοιπα. (Από τεχνική άποψη, το πάτημα για πληρωμή υπάρχει σε ορισμένα λεωφορεία NJ Transit, αλλά δεν λειτουργούν σταθερά σε αυτά που έχω πάρει.)

Το Νιου Τζέρσεϊ σχεδιάζει να εισαγάγει μια αύξηση των ναύλων κατά 15 τοις εκατό αργότερα αυτό το έτος και 3 τοις εκατό ετησίως από το 2025. Ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι λέει ότι η αύξηση είναι δικαιολογημένη λόγω όλων των βελτιώσεων στη διάρκεια της θητείας του. Διαδικτυακά, οι μετακινούμενοι ρωτούν: “Ποιες βελτιώσεις;” Αυτό είναι ένα ύπουλο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να βελτιώσετε την εμπειρία, επομένως αυξάνετε τις τιμές. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει περισσότερα για την ίδια άθλια εμπειρία, οπότε η επισκεψιμότητα μειώνεται. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε. Η επιδιόρθωση εφαρμογών συγκοινωνίας δεν θα σπάσει τον κύκλο, αλλά αυτό θα κάνει τις μετακινήσεις μου να είναι λιγότερο χάλια. Θα ήθελα να παίρνω το λεωφορείο πιο συχνά. Οι επιλογές μου θα άνοιγαν. Είναι ένα μωρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και, ειλικρινά, θα το κάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *